fredag 15 april 2011

Musik till bildspel m.m.


Det var värst vad det har blivit populärt med musik till olika bildspel/videor/time-lapses på sistone. Speciellt en mycket känd kompositör används ofta som man kan höra till olika time-lapses runt om på nätet.

Trevligt måhända men kanske lite för trevligt när i ett fall själva time-lapse videorna inte är särskilt bra men lyfts väsentligt av musiken och publiceras överallt på nätet just nu.

Blev lite nyfiken över vad det egentligen kostar att använda sådan musik med korrekt licens av en sådan känd kompositör och kontaktade fotografen i fråga - fortfarande inget svar och det är nu flera veckor sedan.

Han kan ju vara bortrest....vem vet.

Jag vet visserligen ungefär vad det handlar om i pris för licensen att använda den musiken men jag tror inte alla som publicerar hans verk vet vad det kostar (och att man ska) att anmäla till STIM (eller motsvarande) för att spela upp videon på deras webbsidor.

Tycker lite synd om en annan fotograf inom samma genre som har betydligt mycket bättre time-lapses men får kritik för sin "dåliga" musik som då förmodligen är licensierad och betald.

Och själv får man som vanligt hålla sig till duktiga "amatörer" med normala priser för sina licenser, ingen STIM anmälan behövs heller, inte lika pampigt som kända kompositörer men jag har i alla fall ryggen fri vilket känns extra viktigt då TWAN ibland är inblandade i mina videor.


Nog om det.

Bifogar en till bild på månen, denna gång med skuggan strax till vänster om Regnbågsviken och Copernicus är synligt i mitten av bilden.

1 kommentar:

Jimmy sa...

Riktigt fint, speciellt time-lapse klippet med träden i skogen! Gillar verkligen att höra ljuden med, det gav lite mer känsla än musik. Keep up the good work!