torsdag 18 november 2010

En favorit NLC bild och Långe Erik
Som jag tidigare skrev så har jag gått igenom gamla bilder och vilka minnen som kommer tillbaks. Denna bild på Nattlysande moln togs en ljummen sommarnatt.
Vi var bortbjudna på middag denna kväll och det är lite av ett bekymmer ibland då det oftast kan bli lite rödvin och då blir det ju bilfritt. Sent på natten kunde jag konstatera att det klarnade upp på himlen efter ett åskväder som drog förbi och när molnen skingrade sig så såg jag nog det mest intensiva Nattlysande moln jag sett hittills...helt galet!
Och tillråga på allt en vacker tunn månskära som jag kunde skymta mellan molnen, kika noga så kan man se månen på bilden.
Så jag tog cykeln och brände iväg i de ljumma vindarna, lite vingligt kanske men jag överlevde.

Och Långe Erik med stjärnhimmel togs för några år sedan på sommarsemester på Öland när jag och en vän for iväg i sommarnatten. Jag kommer så väl ihåg kombinationen natten och havet, när man står nära vattnet och vågorna brusar i mörkret så blir det väldigt mäktigt...nästan lite väl mäktigt.... men denna gången hade jag sällskap.

3 kommentarer:

Johanens sa...

Galna (nattlysande) moln! Nu längtar jag tillbaka till sommaren...
Snygg bild på fyren också. Gillar att det är extra ljust precis runt toppen av fyren!

J.Svensson sa...

NLC bilden är ruskigt dramatisk på något vis...

P-M Hedén sa...

Hej Jan och Johannes!
Ja, som sagt, NLC bilden är lite brutal på något sätt, kanske inte den bästa omgivningen men jag hade inte tid eller möjlighet att hitta en annan plats denna natt. Jag minns så väl när molnen skingrade sig att jag knappt trodde mina ögon.

Vänligen
P-M