onsdag 23 maj 2012

Solen, månen och Venus

Igår kväll så kunde man se månen nedanför planeten Venus, en tunn skära på en ljus vårhimmel. Men det blev en sådan där kväll när inte mycket stämde. Det började med att jag blev tvungen att ta mig igenom en gäng kossor med kalvar och två "Mamma Mu" såg skitsura ut och började gå emot mig så jag fick gå en liten omväg, efter det så hade jag glömt mina nyladdade batterier hemma till en av kamerorna, sedan kom jag fram till elstängsel som jag så gärna vill komma över.
Man brukar höra ett knäppande ljud om strömmen är på och jag hörde inget ljud och många gånger så är inte strömmen på så jag kunde inte låta bli att testa.....aj!
Fick nöja mig att fota där jag var och månskäran syntes knappt på den ljus himmel, myggen har kommit också kan jag lova och på väg tillbaka så höll jag på att halka på två komockor (tur att man har testat sonens "Longboard" några gånger för jag gled en bra bit i mockan) med den lite bättre kameran i handen...
Nåväl, jag hann ta en hyffsad bild på solen tidigare på dagen i alla fall.
Bättre att det strular nu än den 6 juni då Venus passerar över solytan Info om Venuspassage, då måste allt stämma, framförallt vädret så klart...för det vore tråkigt att missa den astronomiska händelsen för nästa Venuspassage sker inte förrän 2117.


På bilden ovan kan man knappt skönja den tunna månskäran strax ovan trädtopparna med Venus ovan snett upp till höger, markerade med streck.

2 kommentarer:

Fredrik Broms sa...

Lycka till med vädret inför Venus-passagen,

Bästa hälsningar från norr, Fredrik

P-M Hedén sa...

Tack detsamma Fredrik!

Vänligen
P-M