lördag 20 juli 2013

Fina Nattlysande och fantastiska barn - Amazing NLC´s and amazing children

På en kort stund så framträdde fina NLC´s - hade haft utkik bara 15min tidigare och då syntes inga.
Barnen var vakna så jag frågade om de ville följa med en sväng.
Helt ok tyckte dom bara sovsäckarna kom med.
Vi kikade och fotade en stund tillsammans men det var snålblåst och kallt så de satte sig i bilen med sovsäckarna.
30min senare så var Nattlysande molnen ännu finare och jag ville fota med barnen i motivet, de sov, men jag väckte dem och frågade om de kunde komma ut...tänkte att det aldrig skulle bli av...men - ok! -kom ett svar och de gick ut i kylan igen..otroligt.
När jag sedan skulle åka senare på natten och försökte stänga dörren till bilen så tog något mjukt emot, försökte ett par gånger i mörkret och insåg ju att det var Olles fot som var i vägen, han sov tungt för inte ett ljud hördes :-)

Amazing NLC´s and amazing children that comes along and watch NLC´s with me and sleeps in the car in sleepingbags - all credit to them!!3 kommentarer:

Fredrik Broms sa...

Kanonfina bilder - jag är ganska avundsjuk på att det inte går att se NLC här uppe i norr, och jag nästan aldrig fått se fenomenet.

Bästa hälsningar från ett Tromsø i spöregn. Fredrik

P-M Hedén sa...

Tack Fredrik! Hör av dig om du är i mina trakter någon sommar under juli så får du stanna ett par nätter och förhoppningsvis fota/se NLC!
Så kommer jag till dig någon vår och kikar på norrsken!
/P-M

Fredrik Broms sa...

Låter som en bra deal :-)

Det blev ingen Sverige-tur för mig i juli, men kanske får jag vägarna förbi Arlanda i höst och då hade det varit kul att ses även on NLC-perioden är över.

/F