söndag 29 januari 2012

Venus, Jupiter och månen - Venus, Jupiter and the moonÄntligen lite klart väder!!! Och självklart passade jag på att fota trots att det kanske inte var det bästa för hälsan då en seg förkylning hänger i.

Testade även ett nytt objektiv 24mm Canon som jag verkligen är nöjd med.

Ikväll kunde man njuta av planeten Venus som befann sig under månen och även planeten Jupiter som låg till vänster om månen. Passerade Össeby-Garns kyrkoruin på väg ut till kusten och tog denna bild.


Planet Venus below the moon and planet Jupiter to the left om the moon.

Photo was taken outside Össeby-Garns churchruin in Vallentuna.

2 kommentarer:

Silfver sa...

Vilken kyrkoruin var det du tog din första bild från? Med min kamera, för det knäppte så läckert för en liten knatte om knappen på den? Då du var tre år? Då vi för länge sedan hade en orienteringstävling med målfålla just vid en slottsruin...Var det kanske den här ruinen? Det skall finnas en kulle/jordhög i mitten av ruinen och man kunde stå på den och ta bild genom en tornfönsternisch tvärs över en sjövik eller sank dal så man fick en nyare kyrkas torn i bakgrunden...

Alltnog .. du började tidigt som fotograf i gamla kyrkoruiner i Roslagens gamla kulturbygder...

P-M Hedén sa...

Ha, ha, ha...just det, det kommer jag ihåg(not)! Det måste ha varit Mörby slottsruin vid Skedviken du menar. Min pappa var med mig nyligen och berättade att det gick ett KM där på den tiden Anders Gärderud var med i klubben.

Vänligen
P-M