onsdag 20 februari 2008

Månens ljus innan månförmörkelseDet har varit klart väder två kvällar i rad men så mulnar det lagom till den natt som jag verkligen hade hoppats på klart väder. Så det blir nog ingen total månförmörkelse för min del denna gång, men bara för att komma ihåg hur det såg ut 2007 så lägger jag upp en bild som jag tog då.

Dessa klara kvällar som har varit så blev det en del månljusfotografering. Jag tycker om denna typ av fotografering, att stå under månens sken och fotografera. Mina barn följde med mig på ännu ett litet äventyr och denna gång så fick de höra ett rådjur skälla i närheten. Vi begav oss till Vada kullar som är gamla gravhögar där mindre kungar och stora krigare begravdes under bronsåldern och vikingatiden. Bredvid ligger Huseån, Långhundraleden, som var en viktig vattenled till huvudstaden Uppsala under vikingatiden. Detta är verkligen en vacker plats, jag tycker att kullarna ser ut som små miniatyrer av fjäll.
Nåväl, hoppas att molntäcket ändå spricker upp vid 04.00 imorgon bitti så att man kan se en röd måne denna gång också, klockan på ringning för säkehets skull för man vet ju aldrig......

2 kommentarer:

Assi sa...

JÄTTEFIN bild på Månen. Har du tagit den?
Här i Gbg kunde vi inte se månförmörkelsen, pga. vädret.
mycket fin bild iallafall

// ASSI

P-M Hedén sa...

Hej Assi!

Tack för ditt inlägg!

Japp, jag tog bilden med min C11 @ 1764mm f/6.3.

Vänligen
/P-M